دو گروه خونی جدید کشف شد
دو گروه خونی جدید کشف شد!

این کشف جدید از آن جهت پراهمیت است که می تواند خطر انتقال گروه های خونی ناسازگار را در میان دهها هزار انسان کاهش دهد.
اما نکته جالب توجه درباره کشف جدید این است که این دو نوع جدید گروه خونی می تواند تعداد کلی گروه های خونی شناخته شده را به 32 برساند.
در واقع به جز گروه های A، B، AB و O گروه های خونی دیگری نیز وجود دارند که به نسبت این چهار گروه کمیاب ترند و معمولا نام افرادی را به خود می گیرند که در بدن آنها جاری بوده و سپس کشف شده اند.
این گروه های خونی نادر از قبیل گروه های «جونیور» یا «لانگریز» به واسطه وجود گروه های ویژه از آنتی ژنها شناسایی می شوند و بسیاری از آنها از قبیل گروه های خونی Kell و MNS با گروه های خونی A یا O همخوانی و سازگاری دارند.
اما کشف گروه های خونی جدید معمولا امری بسیار نادر است، کشف آخرین نمونه جدید گروه خونی به بیش از یک دهه پیش باز می گردد، از این رو کشف دو گروه خونی به صورت همزمان رویداد بسیار مهمی به شمار می رود.
گروه های خونی «جونیور» و «لانگریز» به ویژه در شرق آسیا و در ژاپن فراوان دیده می شود به صورتی که به گفته دانشمندان بیش از 50 هزار ژاپنی از گروه خونی «جونیور منفی» برخوردارند و به این واسطه دچار مشکلات انتقالی خون و یا ناسازگاری مادر با جنین هستند.
منبع : Mehrnews.com
اموزش تغییر پسورد ایمیل یاهو
شاید برای شما هم پیش آمده باشد که بخواهید به دلایل مختلف امنیتی، رمز عبور ایمیل یاهو را تغییر دهید. در این مطلب آموزشی شما را با چگونگی تغییر پسورد ایمیل یاهو (Yahoo! Mail) آشنا خواهیم کرد.
برای تغییر پسورد Yahoo! Mail خود، مراحل زیر را دنبال کنید:
۱- از طریق لینک زیر وارد صفحه Yahoo Account Information شوید.
http://edit.yahoo.com/config/eval_profile
2- آیدی یاهو و پسورد را وارد کرده و برروی Sign-in کلیک نمایید تا وارد بخش تنظیمات ایمیل یاهو شوید.
3- در بخش Sign-In and Security برروی Change your password کلیک نمایید.
4- در بخش Current Password، پسورد قبلی ایمیل خود و در بخش New Password و Re-type New Password، پسورد جدید را وارد نمایید و بررویSave کلیک کنید تا پسورد ایمیل تغییر یابد.
چند نکته مهم:
● توجه داشته باشید، پسورد انتخاب شده باید حداقل ۸ حرف و حداکثر ۳۲ حرف باشد.
● پسورد باید ترکیبی از حروف انگلیسی بزرگ و کوچک و اعداد باشد.
● پسورد نباید نام شما یا آیدی یاهوی شما باشد.
● برای بالا بردن قدرت پسورد بهتر است از کارکترهای اختصاصی مانند @ و یا ! و یا % هم استفاده نمایید (استفاده از این کارکترها دلخواه است)
بهترین روش چربی سوزی
سعید ساسانی گفت: در ایجاد تناسب اندام چربی سوزی بیش از کاهش وزن و لاغری اهمیت دارد. اگر کاهش وزن باعث زیبایی و تناسب اندام می شد می توانستیم بگوییم تمام افراد با وزن پائین اندامی متناسب دارند. وی ادامه داد به همین دلیل رژیم های غذایی که فقط وزن را کاهش می دهند از نظر علم تناسب اندام و بدنسازی فاقد ارزش هستند. البته در شرایطی که فرد دچار دردهای آرتروز بود و باید وزن بدن خود را کم کند وضعیت فرق میکند.
این عضو کمیته پزشکی فدراسیون جهانی گفت: بنابراین برای چربی سوزی و متناسب تر شدن بدن باید رژیم غذایی مناسب و ورزش کافی انجام داد و مکمل های غذایی یا مواد چربی سوز مصرف کرد. وی در مورد رژیم غذایی مناسب برای چربیسوزی ادامه داد منظور از رژیم غذایی نخوردن یا سختی کشیدن نیست بلکه رژیم یعنی صحیح خوردن. بنابراین خوراکیهایی باید در برنامه غذایی گنجانده شوند که مفیدند و چیزهایی باید حذف گردند. ساسانی افزود غذاهایی مفیدند که به سلامتی پوست و مو آسیب نزند و آسیب های جسمانی نیز مثل سنگ کیسه صفرا، بیماری زخم معده و غیره ایجاد نکند.
وی گفت: برای کمک به چربی سوزی میزان غذاهای چرب و پر کالری و روغن را باید در برنامه غذایی به شدت کاهش داد، میزان کربوهیدرات ها را کم کرد و میزان متعادلی از پروتئین را مصرف کرد همچنین از میوه و سبزیجات در این نوع رژیم ها باید بیشتر استفاده کرد.
عضو کمیته پزشکی فدراسیون جهانی تناسب اندام و بدنسازی در مورد ورزش مناسب گفت: ورزش ها انواع مختلفی دارند، بخشی تحت عنوان ورزش های هوازی هستند و بدن در این نوع ورزش ها بیشتر از سوخت چربی استفاده میکند و دسته دیگر ورزش های غیر هوازی اند که بدن در آن ها از سوخت قند بیشتر استفاده میکند. ساسانی ادامه داد بنابراین ورزش های هوازی مانند استفاده از تردمیل، دوچرخه ثابت، پیاده روی تند، دویدن، فوتبال و... در این زمینه مفیدند.
وی همچنین در مورد مصرف مکمل های غذایی چربی سوز گفت: اینگونه مواد دارو نیستند و برای چاقی، لاغری، چربی سوزی، و عده ای برای افزایش قدرت، عده ای برای افزایش خونرسانی به عضلات و غیره بکار میروند. اگر میزان چربی بدن خیلی زیاد نباشد نیازی به مصرف مکمل ها نیست و قبل از مصرف باید حتما با پزشک یا متخصص تغذیه مشورت کرد.
منبع : فارس
قبله چگونه است
سۆال 1: کسی که در مکه است قبله او چگونه است؟ و اگر کسی از راه دور میخواهد عبادت نماید قبله او چگونه است؟
جواب: خانه کعبه که در مکّه معظمه است، قبله میباشد، و کسانی که ساکن مکه هستند یا در مکه عبادت میکنند باید روبروی آن نماز بخوانند، ولی کسی که دور است اگر طوری بایستد که بگویند رو به قبله نماز میخواند کافی است. (ر.ک توضیح المسائل دوازده مرجع, ج1, م 776 .عروه الوثقی, ج1, فصل فی القبله)
سۆال 2: اگر در بیابان باشیم و ندانیم قبله کدام طرف است چگونه باید قبله را پیدا کنیم؟
جواب: برای پیدا کردن قبله علائمی برای مکانهای خاصی مثل کوفه و بصره و... از طریق ستاره قطبی و امثال آن تعیین گردیده است اما استفاده از آن علائم برای همه نقاط صحیح نیست بنابراین اگر قطبنما یا قبلهنما در اختیار نداشته باشید و احتمال یک جهت خاص را نمیدهید بنابر قول مشهود باید به چهار طرف نماز بخوانید. (ر.ک توضیح المسائل امام خمینی(ره), م 784)
سۆال 3: در بعضی از مساجد محراب مطابق قبله ساخته نشده یا اصلاً کل مسجد مطابق قبله ساخته نشده و مدت زیادی نیز همانطور نماز خوانده شده و اکنون که متوجه اشتباه شدهایم میخواهیم بدانیم تا چه میزان از قبله انحراف داشته باشیم نماز ما یا نماز جماعت صحیح میباشد؟
جواب: اگر قبله معلوم است باید به سمت قبله نماز بخوانید و جایز نیست به سمت محرابی که از قبله صحیح انحراف دارد به نماز ایستاد. (ر.ک استفتائات آیت الله مکارم, ج2, ص76, س149)
سۆال 4: در صورتی که وقت تنگ باشد و ندانیم قبله به کدام طرف است جهت ادای نماز به چه ترتیبی باید عمل کرد؟
جواب: اگر وقت تحقیق نداشته باشید و نیز وقت برای خواندن نماز به چهار طرف نباشد، به هر طرف که احتمال میدهید قبله باشد نماز بخوانید و اگر احتمال یک طرف خاص را هم نمیدهید یک نماز به هر طرفی که خواستید بخوانید کفایت میکند. (ر.ک توضیح المسائل دوازده مرجع, ج1, م 784)
سۆال 5: مهمانی به گفته صاحب خانه اعتماد نموده به طرفی نماز خوانده و مدتی را بدین منوال گذرانده است، بعداً کشف خلاف میشود که قبله حدوداً 45 درجه اختلاف دارد، حال تکلیف نمازهائی که در این مدت خوانده شده چیست؟
جواب: در فرض سۆال که تحقیق نموده و با اطمینان به جهت قبله نماز خواندهاید و بعداً کشف خلاف شده است و انحراف حدود45 درجه است نمازهای گذشته او صحیح است. (ر.ک استفتائات امام خمینی(ره), ج1, احکام قبله, ص136, س33)
منبع: andisheqom.com
خودشان پیشنهاد کردند خط قرمزها را بشکنیم. خودشان گفتند گاهی باید برای رفع خطر از خط قرمزها گذشت. باور نمیکنید؟ پس باید حرفهای علیاکبر سیاری معاون بهداشتی وزیر بهداشت را بخوانید که همین تازگی در نشست خبری به مناسبت روز جهانی ایدز اعلام کرد: «گاهی به خاطر خطر باید از خط قرمز عبور کرد. رسانهها باید در این زمینه خط شکنی کنند.» |
جام جم با این مقدمه گزارش داد: ما حرفهای سیاری را در گیومه گذاشتهایم که نشان دهیم آن را دقیقا به نقل از خودش بدون کم و کاست، منتشر کردهایم. همین حرفهاست که باعث شده دل و جرات پیدا کنیم و امروز مطلبی را منتشر کنیم که شاید شما را به علت بیپرده گفتن برخی مسائل، متعجب کند؛ مسائلی که شاید تاکنون مشابهشان را در رسانههای دیگر نخوانده باشید اما با توجه به آمار فزاینده ایدز به نظر میرسد دیگر وقتش رسیده است که خیلی از نگفتهها در این حوزه، گفته شود و شاید حتی تا حدودی هم دیر شده باشد.
بخشی از مطالب گردآوری شده در این پژوهش، ترجمه قسمتهای مهمی از متون و مقالات منتشرشده در سایتهای حمایت از مبتلایان به ایدز در کشورهای دیگر و بخشی نیز از سایتهای اطلاعرسانی درباره این بیماری در ایران و گفتههای مسئولان وزارت بهداشت است.
بر اساس آخرین آمارهای اعلام شده از سوی وزارت بهداشت بیش از 27 هزار نفر در ایران مبتلا به ایدز هستند اما پژوهشهای علمی در دنیا نشان داده است که همیشه آمارهای واقعی مبتلایان به ایدز در کشورها، باید چهار برابر آمارهای رسمی و شناسایی ارزیابی شود که یعنی شمار واقعی مبتلایان به این بیماری در کشورمان احتمالا باید بیش از 100 هزار نفر باشد.
ایدز بیماری نقص سیستم ایمنی است. در این حالت بدن دیگر قادر به کشتن میکروبها و ویروسها نیست و با گذشت زمان، فرد حامل ویروس HIV، بیشتر و بیشتر بیمار میشود و سرانجام شدیداً به یکی از بیماریهای خاص مبتلا میشود. در این مرحله میشود گفت که فرد به ایدز مبتلا شده است و این مرحله سراشیبی به سوی مرگ است.
فرد حامل ویروس HIV الزاماً به ایدز مبتلا نیست چون هنوز بیماری او آشکار نشده است اما میتواند در طول زمانی که ویروس را در بدنش حمل میکند و از دید جامعه سالم به نظر میرسد، آن را به دیگران نیز منتقل کند.
ویروس HIV در خون و ترشحات جنسی فرد مبتلا و نیز شیر پستان زن آلوده، یافت میشود. این ویروس از طریق عطسه، دست دادن، بزاق دهان یا استفاده از لباسهای فرد مبتلا، قابل انتقال نیست.
در مرحله اول که ویروس وارد بدن میشود معمولاً حالتی شبیه سرماخوردگی پدیدار میشود. به هر حال به هیچ عنوان نمیشود در مراحل اولیه بیماری را از ظاهر بیمار تشخیص داد و از هنگام ورود ویروس ایدز تا مثبت شدن نتیجه آزمایشگاهی که نشانگر آلودگی فرد است حدود ۲ تا ۱۲ هفته و گاهی تا ۶ ماه طول میکشد.
در مرحله دوم یا نهفتگی که ممکن است 3 تا 20 سال طول بکشد، بیمار هیچ علامتی ندارد و بیشترین انتقال ویروس از او به دیگران، در آن دوران رخ میدهد چون خودش و بقیه هنوز نمیدانند که حامل ویروس است.
در مرحله سوم با گذشت زمان، سیستم ایمنی توان خود را از دست میهد و علائم بیماریهای مختلفی که بدن نمیتواند در برابر آنها از خود دفاع کند، آنقدر تشدید میشود که سرانجام بیمار را شکست میدهد و او میمیرد.
شایع ترین الگوی انتقال ایدز در ایران هنوز استفاده از سرنگ مشترک در تزریق مواد مخدر است و شیوه انتقال از طریق رابطه جنسی در رتبه دوم فراوانی قرار دارد. ویروس HIV همچنین از مادر آلوده، به جنین داخل رحمش یا کودکی که از شیرش تغذیه میکند، منتقل میشود و از خون و فرآوردههای خونی نیز قابل انتقال است.
منظور از رابطه جنسی ناایمن یا بدون محافظت، رابطه جنسی بدون کاندوم با فرد آلوده به ویروس است چرا که نبود آن باعث میشود ویروس از طریق ترشحات جنسی فرد به طرف مقابل منتقل شود. برخی افراد گرچه از این وسیله استفاده میکنند اما روش صحیح استفاده از آن را نمیدانند و خود را در معرض خطر انتقال بیماری قرار میدهند.
مورد دیگر، نزدیکی محافظتنشده از راه مقعد است که در این زمینه نیز همان روشهای بالا برای جلوگیری از ابتلا به ایدز باید رعایت شود.
استفاده از مشروبات الکی و مواد مخدر به ویژه مواد مخدر صنعتی همچون شیشه، احتمال ابتلا به ایدز را افزایش میدهد چراکه این نوع مواد باعث بیپروایی جنسی، رابطه جنسی حفاظتنشده و بیدقت، تنوعطلبی جنسی و انتخاب شرکای جنسی نامطمئن میشود.
کمتر از سه سال پیش مرضیه وحید دستجردی وزیر وقت بهداشت بر اساس پژوهشی اعلام کرد که حدود 50 درصد از زنان خیابانی، به ویروس HIV آلودهاند که نشان میدهد شرکای جنسی آنها بیش از افراد عادی جامعه در معرض خطر ایدز هستند.
شیوع ایدز بر اساس گزارش اخیر وزارت بهداشت، در گروه کودکان کار و خیابان در کشورمان، حدود 4.5 درصد است اما آمار کشوری شیوع ایدز، یکدهم درصد است که یعنی میزان ابتلا به ایدز در کودکان کار و خیابان، 45 برابر سایر افراد جامعه است. این آمار بر مبنای پژوهشی است که دو سال پیش در کشور انجام شده و احتمالاً تاکنون میزان آن بیشتر شده است.
بسیاری از افرادی که ویروس HIV از شرکای جنسی به بدنشان منتقل شده است، درباره راههای انتقال ایدز کاملا آگاهی داشتهاند اما همچنان ارتباط جنسی ناایمن داشتهاند چرا که باور نمیکردند شریک جنسی آنها هم ممکن است بدون هیچ علامت ظاهری، به ویروس HIV آلوده باشد.
در صورتی که رفتاری پرخطر داشتهاید میتوانید به یکی از مراکز مشاوره بیماریهای رفتاری وزارت بهداشت در نزدیکی محل زندگیتان مراجعه کنید و مطمئن باشید که همه اطلاعات شما در این مراکز محفوظ خواهد ماند و در هیچ شرایطی به مراجع دیگر منتقل نمیشود مگر آنکه خودتان در اینباره به مسئولان آن مرکز اجازه بدهید.